Worldcups 2021

december 8, 2021

Met 2 pr’s naar Calgary

Anderhalf maand geleden schreef ik dat het winterseizoen voor de deur stond en nu vijf week later zit ik in Calgary en heb ik het NK plus de eerste drie world cups al achter de rug. Deze periode vloog letterlijk voorbij want na het NK ben ik amper thuis geweest.

Omdat je in Amerika natuurlijk te maken hebt met tijdsverschil, en het rijden op hoogte, waren wij al vroeg afgereisd naar Salt Lake City. Hierdoor konden wij voor de wedstrijden lekker trainen op het ijs en wennen aan de omstandigheden.

Het was mijn eerste keer in Salt Lake City dus was ik heel erg benieuwd wat ik op deze beroemde ijsbaan kon. Ze noemen het ijs op de Olympic Oval “the Fastest ice on earth” en hierdoor hoopte ik natuurlijk op snelle tijden, met een 37.65 reed ik op vrijdag een PR en won ik de B-groep. Hierdoor mocht ik op zaterdag in de A-groep en hier reed ik met 37.61 opnieuw een PR.

Ondertussen ben ik in Calgary aangekomen, ook weer een bekende Olympische baan, en hier rijd ik komend weekend twee keer de 500 meter en een 1000 meter.

2 Comments

  1. gert Roelfsema december 8, 2021 at 6:39 am - Reply

    Dat was een gaaf weekend Dione met je prestaties en PR’s. Top.
    Ik blijf je met veel genoegen volgen.
    Geniet er vooral ook van.

  2. Hans van Paassen januari 20, 2022 at 10:05 am - Reply

    Succes komend weekend knal er nog even alles uit Dione.

Leave A Comment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief