Worldcup ticket 500m! WKKT 2021

december 29, 2020

WK Kwalificatietoernooi

Het schaatsjaar 2020 zit erop, afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van het jaar op de kalender; het WKKT. Op dit toernooi werden de startbewijzen voor alle internationale wedstrijden vergeven.

In de aanloop naar het toernooi merkte je dat de spanning toenam want het was heel simpel, sta je na het weekend zonder tickets dan zit het seizoen er hoogstwaarschijnlijk op.

Tweede kerstdag hoefde ik zelf nog niet in actie maar zag ik op televisie wel al dat er heel hard werd gereden. Hierdoor kreeg ik extra zin om te racen, maar dit verhoogde de spanning ook wel.

Zondag mocht ik aan de bak en stond er tweemaal een 500 meter op het programma. Ook hier werd in de ritten voor mij al hard gereden, dus ik wist wat mij te doen stond.

De eerste omloop was naar mijn gevoel niet vlekkeloos en na mijn eerst blik op het scorebord dacht ik, dit was niet genoeg. Toen ik nog eens goed keek zag ik opeens 37.93 staan! Toen mochten de armen in de lucht want dit was mijn eerste 37-er ooit.

Hoe gaaf! En wel grappig want precies twee jaar geleden reed ik mijn eerste 39.
Na deze rit viel er een last van mijn schouders en had ik zin om de tweede omloop een nog betere en snellere rit neer te zetten. Helaas had mijn tegenstandster tot twee keer een valse start en moest ik daarna alleen rijden. Hierdoor kwam ik niet meer aan mijn tijd.

Omdat de snelste tijd van de dag telde werd ik met mijn 37.93 vijfde. Dit betekent plaatsing voor de World Cups die in januari worden verreden.

Gisteren stond er nog een 1000 meter op het programma en ook hier wist ik een nieuw pr te rijden 1.16,38 dit was drietiende sneller dan mijn oude snelste tijd.

Vandaag heb ik even een rustdag en dan begin ik morgen weer met het voorbereiden richting de World Cups. Naast dat dit een bijzondere wedstrijd word omdat er helaas geen publiek bij is moeten we als sporters in een bubbel. Hoe dat er precies uit gaat zien weet ik nog niet, wat ik wel al weet is dat we in het hotel gaan en deze gedurende de World Cups niet mogen verlaten. Alleen voor trainingen word dan een uitzondering gemaakt. Word vervolgt!

Iedereen heel erg bedankt voor de reacties afgelopen weekend. Ik sluit dit rare jaar af met een grote lach en kijk uit naar de wedstrijden in 2021.

Bekijk hier de 500m race terug

Leave A Comment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief