ISU World cup 1 Minsk

november 10, 2019

Worldcup 1 Minsk

De eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen is belangrijk voor alle topschaatsers, trainers en coaches. Eindelijk is er de eerste echte meeting met de concurrentie. Schaatsers hebben allemaal een eigen racefiets, tacxen, slijpblokken, slijpstenen, reserve ijzers, veren en klein gereedschap bij zich om alles optimaal te kunnen voorbereiden. Tijdens de vlucht naar Minsk hebben ze een paar ijzers in de ruimbagage en een paar ijzers in de fietskoffer. De schoenen in de handbagage want het kan zo maar gebeuren dat koffers niet aankomen en schaatsers dus niet kunnen schaatsen.

In Minsk waren alle koffers en materialen aangekomen. De faciliteiten van de Minsk Arena waren van sublieme kwaliteit en de energie was voelbaar en donderdag en vrijdag kon er goed getraind worden. Vrijdagmiddag na de openingsceremonie startte de teamsprint waarbij Nederland met de dames en de heren twee maal goud wist te winnen.

Zaterdagochtend was het mijn beurt om de 500m te rijden en dat was toch allemaal even wennen maar ik had er veel zin in. Ik reed tegen de Chinese Ruining TIAN die met 38,90 een derde plaats wist te bemachtigen. Voor mij liep de race niet vlekkeloos maar was met 39,34 goed voor een 8e plaats in de B-groep.

Leave A Comment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief