Trainingskamp Winterberg!

juli 24, 2020

Trainingskamp in het Sauerland Alpin Hotel

In deze tijden van Corona moeten ook de topsporters aanpassen. Lange tijd trainden we alleen of in kleine groepjes en zagen we sommige teamgenoten amper. Maar dat is nu gelukkig beter, ruim een maand mogen we weer als team trainen en konden we nu zelfs een paar dagen op trainingskamp. Niet zoals sommige andere teams naar het zomerijs van Inzell  maar een midweek landtraining in Winterberg.

Bij aankomst was het weer nog niet heel prettig, want we hadden net zoals in Heerenveen regelmatig regen. Dit beef de eerste dagen helaas zo en dat betekende fietsen in de Duitse regen. De omgeving wel heel mooi en anders als bij ons want de naam WinterBERG verraadt het eigenlijk ook al. Berg op, berg af en zo door. Nu vind ik fietsen altijd wel een fijne trainingsvorm maar ik ben niet bepaald een echte rasklimster of om helemaal eerlijk te zijn helemaal niet. Maar goed, dat hield me niet tegen en het uitzicht maakte veel goed en ik heb er zeker van genoten.

Naar mate het kamp vorderde werd het weer steeds aangenamer. Dat was wel fijn want we hadden op onze laatste volle dag even tijd voor ontspanning. We gingen namelijk karten op een buitenkartbaan, echt super vet, en dan is het wel fijn als het droog is.

We hebben veel kunnen doen in deze paar dagen in het Sauerland Alpin Hotel. Van een sprongtraining tot 6x 2 min een heuvel op sprinten. We worden met elkaar steeds sterker. Met de nodige klimkilometers in de benen gingen we weer huiswaarts en nu is het tijd voor vakantie. De afgelopen week heb ik een goede vriendin enkele dagen op bezoek gehad in Heerenveen en volgende week ga ik een paar dagen naar de Ardennen.

Daarna mogen de schaatsen en het schaatspak bijna weer uit de kast, want vanaf begin augustus staan we op het zomerijs in Heerenveen. Daar kijk ik zeker weer naar uit.

Bekijk onze vlog!

Tom Kant, heeft een prachtige vlog gemaakt van de afgelopen dagen.

Visit Tom Kant

3 Comments

  1. Jolanda juli 24, 2020 at 8:09 pm - Reply

    Ziet er weer goed uit!

  2. Sanneke juli 25, 2020 at 9:12 am - Reply

    Haha leuke blog!

  3. Hans van Paassen juli 25, 2020 at 12:24 pm - Reply

    Leuk verhaal van de trainingsdagen

Leave A Comment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief