Trainingskamp Inzell 2020

oktober 5, 2020

Trainingskamp Inzell 2020

Het zijn gekke tijden maar toch zijn wij vol in voorbereiding op het seizoen. De afgelopen twee weken zat ik met mijn teamgenoten in het zuid Duitse Inzell. In Nederland hebben we Thialf en Inzell de Max Aicher Arena.

Wij waren dit jaar “vroeg” naar Inzell, dat betekent in dit geval een week eerder en dus een week eerder dan alle andere Nederlandse teams.

Onderweg naar Inzell was het zonnig en na tien uur in de auto kwamen de bergtoppen met een mooie blauwe lucht in zicht. Helaas was dit geen voorbode voor de rest van de dagen, want het werd vooral heel erg nat.

Gelukkig hebben wij juist op één van de zonnige dagen een mooie fietstocht gemaakt. Heerlijk bergje op en volle vaart afdalen. Ook al ben ik geen klimmer, met dit mooie weer en uitzicht kon zelfs ik er enorm van genieten.

Op het ijs ging het heel erg goed, al snel had ik de goede slag te pakken en ook met de rest van het team ging heel goed. De Fryslan trein was op stoom!Door de goede trainingen was ik extra benieuwd naar de wedstrijden. Vol energie stond ik voor het eerst dit seizoen aan de start, oké voor een trainingswedstrijd, maar toch, een wedstrijd is een wedstrijd.

Na een heerlijke rustdag op woensdag kwam vanuit het Nederland het nieuws dat de eerste World Cups van het seizoen niet doorgaan. Ergens wist ik natuurlijk dat dit een optie was maar toch had ik gehoopt op een serie World Cup wedstrijden in Thialf.

Als sporter heb je een doelen nodig en het is raar als die opeens wegvallen. In de avond was er een teamoverleg en sprak mijn trainer, Henk Hospes, meteen uit dat we ons niet door deze tegenvaller laten stoppen en doorgaan met trainen en beter worden. Voor welke wedstrijden dat precies zal zijn, zien we later.

Net het overleg heb ik op vrijdag de knop weer omgezet want het was na ruim 6 maanden, mijn eerste wedstrijddag. Wij, mijn trainer en ik, hadden ervoor gekozen om op de 1e dag een 500m en 1000m meter te gaan rijden. Toch altijd even weer spannend, op het eind van de avond kon ik een 38,66 en 1,17,23 noteren. Twee prima tijden en de kop was er af.

Op zaterdag mocht ik nog een keer starten op de 500m meter en nu stopte de klok op 38,39. Een tijd waar ik blij mee kan zijn want dat is 0,08 boven mijn PR. Na de wedstrijd moest ik nog een serie sprongen doen en na dat de fysio mijn benen had los gemaakt stond er nog één laatste rondje op de fiets op het programma.

‘S avonds gingen wij met de ploeg uiteten en werd het tijd om de koffers in te pakken. Dan ontdek je even hoeveel je mee had; schaatsen, schaatspakken, slijpspullen, fiets plus fietskleding, trainingskleren en natuurlijk nog normale kleren want je wil niet 24/7 sport kleren aan.

Na een reisdag op zondag ben ik nu weer lekker thuis in Heerenveen. Hier ga ik door met het werken naar de eerste Holland cup OP 17 en 18 oktober in Deventer. Hopelijk komt daarna de agenda snel uit, zodat we weten welke wedstrijd, wanneer wordt verreden.
Ondanks beperkingen gaan we er een mooi seizoen van maken.

2 Comments

 1. Ruud oktober 5, 2020 at 6:29 pm - Reply

  Leuk om weer wat van je te lezen ,ik hoop voor je op snelle tijden bij de Holland Cup
  Groeten Ruud Veerman

  • Dione oktober 6, 2020 at 6:21 am - Reply

   Hi Ruud,

   Super leuk dat je een reactie achter laat, hierdoor vind ik het nog leuker om de blogs te plaatsen!

   Gr, Dione

Leave A Comment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief