OKT, EK en NK sprint

januari 19, 2022

OKT, EK en NK sprint

In de laatste week van december stond het OKT op de kalender. Op dit Olympisch Kwalificatie Toernooi werden de tickets voor de spelen verdeeld.

Tijdens dit toernooi werd de 500 meter twee keer verreden waarna de beste tijd de doorslag gaf. De eerste omloop moest ik in de slotrit starten en kwam ik helaas niet verder dan een tijd van 38.34 (12e), twee uur later had ik een stuk betere rit en dit resulteerde in een 37.68. Hiermee werd ik vierde in de tweede omloop en ook vierde in totaal. Dit was helaas net niet genoeg voor een Olympisch ticket, maar wel mocht ik hierna starten op het Europees Kampioenschap afstanden.

Dit toernooi werd in het eerste weekend van januari verreden op Thialf. Een mooie nieuwe ervaring en met een tijd van 37.87 werd ik zesde op de 500 meter.

Komend weekend sta ik alweer aan de start bij de volgende wedstrijd, het NK sprint. Hier rijd ik op zowel 23/24 januari zaterdag als zondag een 500 en een 1000 meter. Helaas is het stadion ook komend weekend weer leeg, wel is het toernooi live te volgen via de NPO en NOS.nl

One Comment

  1. Jandir Jr januari 23, 2022 at 9:00 pm - Reply

    Congratulations. Best wishes on next competitions.

Leave A Comment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief