NK sprint 2021 ✔️ en door…..

december 7, 2020

NK sprint ✔️ en door…..

In het weekend van 28-29 november stond ik aan de start bij het NK sprint, mijn tweede officiële wedstrijd weekend van dit bijzondere seizoen.

Als ik naar mezelf kijk ben ik echt de pure sprintster en meestal zijn mijn wedstrijd weekenden één of twee keer een vijfhonderd en op het WCKT of NK afstanden bijvoorbeeld ook nog de 1000 meter.

Maar het NK sprint is voor mij echt “veel”, twee keer een 500 meter en dat zelfde geld voor de 1000 meter. Normaal gesproken kan ik dat wedstrijd format “oefenen” tijdens de Utrecht City bokaal en dan in januari het NK sprint. Maar alles is anders dus was mijn tweede wedstrijd meteen het NK sprint.

In andere seizoenen zitten we altijd met de ploeg in een hotel maar in verband met corona slapen we nu thuis. Om toch wat meer in de wedstrijd vibe te komen had ik voor dit NK een bed & breakfast geboekt. Even buiten de bekende omgeving en volle focus op het toernooi.

Op zaterdag reed ik op de 500 meter 38.77 (10e) en op de 1000 meter 1.17.38 (13e). Vooral op de 500 meter had ik wat meer gehoopt, maar gelukkig kon ik op zondag revanche proberen te nemen.

Met een 38.54 (6e) lukte mij dit redelijk. Nog niet de tijden die ik wil maar het gaat steeds meer de goede kant op. Mijn tweede 1000 meter ging in 1.17.38 (12e) dit leverde mij in het eindklassement de achtste plaats op.

Vorige week heb ik na een beetje rust,om te herstellen van de NK inspanningen, de trainingen weer opgepakt en nu weer opbouwen richting het WKKT dat begint op 2e kerstdag.

WKKT staat voor het WK Kwalificatie Toernooi en hier worden de tickets voor de internationale wedstrijden van dit seizoen verdeeld.

Bekijk hier het NK Sprint terug.

Leave A Comment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief