Het seizoen zit erop

maart 17, 2022

Schaatsseizoen 2021/2022

Na de Olympische spelen op tv te hebben gevolgd kwam er voor mij nog een leuk slot van het seizoen. Eerst mocht ik tijdens het WK sprint deelnemen op de team sprint, daarna mocht ik meedoen aan de World Cup finale en ik sloot af met de Zilveren Bal.

Zoals het hier boven staat lijkt het gewoon een rijtje wedstrijden die je afvinkt, helaas is dat in corona tijd niet zo. Nu heb je steeds de spannende test momenten en hoop je er weer door te komen met een negatieve testuitslag. Twee jaar lang ging dit goed maar in de week van het WK sprint had ik een positieve testuitslag, paniek!

Hierna was het elke dag testen en hopen op negatieve uitslagen zodat ik gewoon naar Hamar zou kunnen. Dag na dag had ik een positieve test waardoor het praktisch onmogelijk werd om nog naar Noorwegen te gaan. Na een test op donderdagochtend om weer te kunnen gaan trainen op Thialf kreeg ik om 23:00 een negatieve testuitslag waardoor Hamar opeens toch weer een optie werd. Snel alles ingepakt en op de vrijdagochtend ben ik als nog vertrokken.

Hierdoor kon ik op zaterdagmiddag met Jutta en Femke starten op de team sprint en we wonnen. Van niet kunnen starten naar Wereldkampioen in 48 uur, bizar, en wat een stressvolle week.

Na het WK in Hamar stond de World Cup finale in een uitverkocht Thialf op het programma. Helaas werd dit ook weer een week met positieve en negatieve testen maar gelukkig was de test op tijd goed waardoor in een bomvol Thialf mocht rijden. WAT WAS DAT GAAF!! Voor het eerst in twee jaar een uitverkocht stadion. Helaas was ik na de corona niet in top vorm doordat ik steeds niet kon trainen, maar heb echt genoten van de twee keer dat ik mocht uitkomen op de 500 meter.

De Zilveren bal in Leeuwarden was de laatste wedstrijd van het seizoen. Zonder verwachtingen vertrok ik naar de Elfstedenhal waar ik vooral lol wou maken. Na dat ik in de kwart finale en halve finale de snelste tijd had neer gezet mocht ik tijdens de finale starten in de middelste baan. In een spannende finale wist ik de winst te pakken en met een heel goed gevoel het seizoen te eindigen.

Graag wil ik iedereen bedanken voor de steun in het afgelopen seizoen; mijn team, sponsoren en de fans. Nu is het tijd voor vakantie om even bij te komen van een lang seizoen.

Leave A Comment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief