Het NK afstanden staat voor de deur.

januari 31, 2023

4 – 5 februari start het NK Afstanden in Thialf

Dubbel weekend voor de boeg.

Het seizoen raast voorbij, het ene moment sta je vol spanning aan de start bij de eerste wedstrijd van het schaatsjaar en nu werken we al weer toe naar het slot.

Nadat ik tijdens het NK sprint helaas halverwege moest opgeven omdat ik nog niet fit genoeg was, na een verkoudheid. Ben ik in januari weer helemaal fris aan het nieuwe jaar begonnen.

Komend weekend is alweer de laatste grote nationale wedstrijd van dit seizoen, het NK afstanden op Thialf. Hoe wel ik me dit jaar eigenlijk alleen richt zal ik komend weekend uitkomen op de 500 en de 1000 meter, een dubbel weekend. Dit betekent dat ik zaterdag (500m) en zondag (1000m) aan de start kom. De 500 meter wordt dit weekend twee keer verreden om 14u en 15:45. De 1000m vrouwen wordt gereden om 16:20.

Tijdens dit NK afstanden strijden we niet alleen voor de Nationale titels maar ook voor tickets om deel te mogen nemen aan het WK afstanden ( 2 t/m 5 maart in Heerenveen) en de laatste twee World Cups.

Hopelijk zie ik jullie komend weekend in Thialf en anders zijn de wedstrijden live te volgen via de NOS

Leave A Comment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief