Het internationale seizoen is begonnen!

januari 27, 2021

Worldcup 1

Het internationale seizoen is begonnen!

Na alle nationale wedstrijden was het afgelopen weekend eindelijk zover, de World Cups.

Sinds vorige week zondag zat ik al in de bubbel in Wolvega. Dit was wel even wennen, geen trainingen meer met mijn teamgenoten en geen afspraken meer met vrienden en bekenden.

Wel kon ik rustig toeleven naar de wedstrijden. Gelukkig mocht Marrit Fledderus last minute ook nog de schaatsbubbel in waardoor ik niet langer de enige van mijn ploeg.

Dit seizoen mag ik verspreid over 2 World Cup weekenden 4 races rijden en afgelopen zaterdag was de eerste. In mijn eerste race mocht ik aantreden tegen Michelle de Jong en met mijn tijd van 37,94 zat ik slechts 0,01 boven mijn PR.

Dat was al goed, en met deze tijd werd ik 10e in de uitslag. Bizar, vorig jaar was ik blij met een goede tijd in de B-groep en nu werd ik 10e in de A-groep. En met in het achterhoofd dat de race niet vlekkeloos was weet ik dat er nog meer haalbaar is.

Op zondag mocht ik voor de tweede keer naar de startstreep en was de Wit-Russin Hanna Nifantava mijn tegenstandster. Bij de start had ik gevoel dat ik bewoog en verwachtte dat ik zou worden afgeschoten. Dat gebeurde niet en voor ik het wist gleed ik weg en lag ik op het ijs.

Nadat ik opgekrabbeld was, heb ik de race uitgereden om zodoende toch nog wat World Cup punten te pakken. Heel erg balen maar gelukkig heb ik komend weekend weer twee kansen om hard te rijden.

bekijk hier mijn 500m.

Leave A Comment

Schrijf je in voor de nieuwsbrief